Magic Wood

Tobbe beskriver sin resa till Magic Wood

Magic Wood - Skogen med branta block och barbariska monster

Magic Wood är väldigt speciellt på många sätt. Miljön och omgivningen ger ett mäktigt intryck. Att befinna sig på över 2000 meters höjd över havet omringad av höga berg är djupt inspirerande. Eftersom området är beläget så högt går det utmärkt att klättra på sin yttersta nivå även på sommaren. Höjden håller blocken svala, även om det är 30 grader vid campingen. När man sätter sig vid en sittstart kan man nästan känna hur kylan strålar emot en genom den klara bergsluften. Det är unikt att kunna klättra så här hårt under sommarperioden.

Jag kan inte påstå att campingen är den bästa, men den låga kvalitén kommer till ett lågt pris. Jag kom undan med 35 kronor per natt, vilket är perfekt för en fattig student/klättrare. Den låga standarden är därför helt acceptabel ur mitt perspektiv. Campingen har fyra stycken bajamajor som töms ungefär var femte dag. I slutet av en sådan period så luktar de riktigt illa, vilket stärker känslan av ett lagom civiliserat friluftsliv. Här finns även gott om möss som gärna tar en tugga av din mat så fort du vänder ryggen till. Mössen ger inte heller upp efter att för hundrade gången fått sten och kvistar kastade emot sig. Deras inbitna envishet blir en inspirationskälla för att pressa sig hårt varje dag. En flod löper bredvid såväl campingen som klätterområdet. Perfekt för att tvätta sig och bada, även om det klargröna alpvattnet är nästan olidligt kallt vissa dagar.

Magic Wood har inte Fontans stora utbud av problem. Men Magic har istället hög kvalitet på de problemen som finns. Många av problemen är överhängande och de flesta greppen är snälla mot huden, vilket gör att man lättare kan klättra flera dagar i rad. Det går att hitta riktigt fina problem under 7a. Men om man verkligen vill ha roligt och klättra de bästa problemen bör man klättra i 7a registret. Det är inte alls nödvändigt, enbart en rekommendation, alternativt en varning.

Den närmaste affären ligger 5km bort i byn Andeer, men det finns en billigare och större affär i Thusis som ligger ungefär en mil bort. Affären i Thusis är jättebra, man hittar allt man vill ha. Är nödläge kan man handla på campingen, fast till hutlösa priser och med dåligt utbud. På campingen kan man dock köpa sig en klätterförare som heter Swiss bloc 1. Den innehåller Magic Wood och andra områden i Schweiz. Det som gör denna föraren bra är att den har bilder på varje stenblock, vilket gör det mycket lättare att hitta i området. På campingen kan man också handla sitt hudläkande undermedel Climb On.

Eftersom klätterområdet är skapat av stenras kan det bli svårt att gå mellan blocken. Stenar i alla storlekar och former ligger huller om buller, samtidigt som hela området lutar ner mot floden. Anmarschen till området från campingen kan kännas lång och jobbig de första gångerna. Men efter bara några dagar har man vant sig och ser fram emot klättringen istället. Magic Wood är ett perfekt resmål under sommaren när man vill fortsätta bouldra och inte gå över till repklättring. Det är ett område jag starkt rekommenderar.

Personligen var min resa till Magic Wood var rejält lyckad. Först satte jag både Piranja (7c+) och Du côté de Seshuan (7c+). Sen lyfte jag till en helt ny nivå genom att äntligen sätta min första 8a, Octopussy. Det var en grymt skön känsla! Speciellt som alla problemen är klassiska för Magic Wood. Octopussy är definitivt ett av de häftigaste problem jag klättrat. Dessutom har jag lyckats hålla formen uppe hela vägen till Kjuge. Helt klart en resa värd namnet, till en plats värd namnet Magic Wood.


Video på bedriften: http://vimeo.com/13954751

...

Carl Christian Rolf

Inga taggar valda...

Ni måste vara inloggad och medlem för att kunna kommentera nyheten.