KURSER OCH UPPKLÄTTRING


Skånes klätterklubb är ansluten till Svenska klätterförbundet och det krävs därför ett särskilt certifikat för att få klättra med rep på vår inomhusvägg. För din egen säkerhets skull och för att hålla god kvalitet på klättringen i allmänhet så är det starkt rekommenderat att gå kurs innan du börjar klättra. Vare sig du väljer att klättra inne eller ute.

Skånes Klätterklubb erbjuder regelbundet kurser i inomhusklättring. Utomhuskurser erbjuds när behov finns, vanligtvis en gång per år. Efter genomförd och godkänd inomhuskurs erhålls ett topprepskort eller ledkort. Dessa kort tillåter dig att klättra med rep på alla klätterklubbar anslutna till Svenska klätterförbundet. Kurser som vi ger läggs upp under sidan Event.

Samtliga kurser som arrangeras av Skånes klätterklubb genomförs med en av Svenska klätterförbundets auktoriserade instruktörer.

Om du är intresserad av att gå en kurs men det för närvarande inte finns någon upplagd så kan du få e-post då en sådan kurs skapas.
Detta gör du genom att logga in på ditt konto på Skånes Klätterklubbs hemsida, har du inget konto så kan du skapa ett utan kostnad. Väl inloggad kan du i menyn till vänster se Prenumerationer. Där kan du välja de events du vill få information om då de skapas. Exempelvis kan man där följa taggen Topprepskurs. E-post skickas direkt till dig då ett event skapas med de taggar du valt.

Tillgängliga kurser