JuniorinfoJuniorträningen är till för alla barn i åldern 7 - 18 år (till och med det år man fyller 19). Träningen sker en dag i veckan vid följande tider:

  • Måndag 16:30 - 18:00
  • Tisdag 16:30 - 18:00
  • Onsdag 16:30 - 18:00
  • Torsdag 16:30 - 18:00
  • Fredag 16:00 - 18:00

Olika träningsgrupper träffas på måndagar, tisdagar, onsdagar, torsdagar och fredagar och varje grupp består av ca. 15 barn. Fredag är för lite mer erfarna ungdomar 13 år plus. Måndag, tisdag, onsdag och torsdag är mer blandade ålder och erfarenhetsnivå. Det finns möjlighet för både bouldering och repklättring i grupperna under uppsyn av erfarna tränare. Gemensam uppvärmning är en viktigt del av träningen så det är viktigt att kommer i tid. 


Anmälan

Det är obigatoriskt att gå på prova-på-klättringen på lördagar 10:00-11.30 tre gånger innan en intresseanmälan till juniorgrupperna görs. För tillfället är alla träningsgrupper fulla, men det går bra att anmäla sig till en kölista genom att e-maila klubbens junioransvarig (Se fliken personal). Skicka med barnets och ert eget namn, barnets födelsedatum samt ert telefonnummer. När det sedan blir en ledig plats i någon träningsgrupp blir ni meddelade om detta. Väntetiden är för närvarande minst ett år. 


Kostnad

Terminsavgiften är 400 kr (en termin) och det obligatoriska medlemskapet i Skånes Klätterklubb kostar 300 kr/kalenderår. För detta får barnen träning en gång/vecka, samt möjlighet att själv komma till klätterhallen och klättra på egen hand under våra övriga öppettider (barn under 12 behöver vuxen sällskap).
Träningsavgiften måste vara inbetald innan första träningen. 


Föräldraengagemang

För varje träningsgrupp finns det tre tränare från Skånes Klätterklubb men vi uppskattar givetvis om föräldrar vill engagera sig under våra träningstillfällen. Bästa sättet att hjälpa till er att lära sig säkra (håller i repet) och vara med under träningarna när ni kan/vill. Kurser ordnas efter behov när det finns ett gäng föräldrar som är intresserade.

Om föräldrar vill följa med och säkra barnen under kvällstid går det mycket bra, man kan då låna sele och repbroms gratis. Vill barnen sedan hyra klätterskor tillkommer en avgift på 20 kr. Visa bara fram barnets medlemskort, ert eget topprepskort samt säg att ert barn klättrar i en träningsgrupp så skall det inte vara några problem.


Uppslutning

Eftersom det är många barn som vill träna i våra grupper är det också viktigt att de barn som får en plats också utnyttjar den. Ett barn som av okända anledningar uteblir från en träning 3 veckor i rad stryks från listan. Har man däremot meddelat tränarna om varför man inte kan komma behåller man givetvis sin plats.


Skånejuniorerna

Vi är en grupp (ett nätverk) av ledare och ungdomar som syftar till att stötta alla juniorer i Skåne som klättrar mer än 1-2 gånger i veckan och är motiverade att utveckla sin klättring.
Vår grupp startades upp våren 2014 av Johan Andersson som även är kontaktperson för juniorlandslaget.
Vi uppmuntrar och stöttar de som är intresserade av att tävla nationellt med träningsupplägg, praktisk rådgivning och pepp.
Vi ordnar just nu ett par träffar per termin där vi ses för att klättra tillsammans, utbyta övningar, erfarenheter och bygga kontaktnät mellan klättrande juniorer.
Förhoppningen är att få fler ungdomar att hitta varandra och klättra tillsammans (inom och mellan klubbarna).
Vi vet att vi har roligare i grupp och får bättre kvalité i såväl vår träning som utomhusklättring och tävlingar. Vill du veta mer och kanske hänga med på en av våra träffar?


Kontakt

Se junioransvarig under personal