Anslutna till
Bli medlem       Logga in      
Sponsorer:
Skip Navigation Links
Meny »
Startsida
Artiklar
Event
Forum
Informationv
Övrigtv
RSS Facebook

FAQ (Vanliga frågor)


Jag vill prova på att klättra, hur gör jag?

Svar: Om du vill bouldra, dvs klättra utan rep på de lägre väggarna, kan du komma under ordinarie öppettider och prova, du betalar inträde på 40kr och skohyra på 20kr. Det finns ingen personal på plats som hjälper dig med själva klättringen, utan du får klara dig på egen hand. Om du vill prova på att klättra med rep kan du komma under vår prova-på tid på lördagar, då finns personal på plats som hjälper till. Se högerspalten för alla aktuella öppettider. Det sista alternativet är att hyra klubben tillsammans med en instruktör, vilket passar bäst om ni är ett gäng som vill prova att klättra. Se Abonnering

Jag/vi skulle vilja ta grönt och rött kort. Hur ser det ut med möjligheten att skaffa detta?

Svar: För att börja klättra rep inomhus (eller i alla fall för att få säkra en klättrare) så behövs det ett grönt kort; ett s.k. topprepskort. För att få detta har du i princip två alternativ: antingen går du en kurs, eller så lär du dig på annan väg och gör sen en separat uppklättring. Vi försöker få till nya kurser löpande (see kursschema) men de blir snabbt fullbokade. Vi har inget kösystem här, utan det är först till kvarn som gäller. Det finns även klätterkurser på kommersiell nivå, men de om du via får grönt kort varierar.

Vem ska jag/vi kontakta för att göra en uppklättring

Svar: Vi är ett gäng som kan ta uppklättringar, det är egentligen bara att fråga kvällsansvarig vem som är på plats som kan ta det. Vår ambition är att det alltid ska finnas någon på plats varje kväll som är behörig.

Vad kostar det att klättra på SKK?

Svar: Här finns info om priser för inträde och här finns info om medlemskap.

Kan jag hyra klubben till ett barnkalas, svensexa eller personalaktivitet?

Svar: Ja. Kolla Här hur du gör för att boka.

När har ni öppet?

Svar: Öppettiderna står på förstasidan till höger, och uppdateras veckovis. Titta där!

Jag är ny på klubben, vilka repleder/boulderproblem passar mig?

Som ny kan det vara ganska förvirrande att komma till klubben, det är vi medvetna om. Ibland finns det tydligt utmärkta problem och leder, ibland inte. Ibland finns det gott om grepp för nybörjade, ibland inte. Vilka grepp som sitter på väggarna, och var, ändras ganska slumpmässigt över tiden. Efter tävlingar och andra event kan det dock ske större förändringar på väggarna. I klubben finns inga dedikerade led- och problembyggare utan det görs av vem som helst som känner den har lust och tid. Grundprincipen för att hitta för dig passande problem är dels att fråga, antingen kvällsansvariga eller bara folk på klubben. De allra flesta hjälper gärna till. Men framförallt, var kreativ! Hitta på egna problem med greppen som sitter uppe, eller bygg något själv. Verktyg och grepp finns det gott om i lokalen, hittar du de inte är det bara att fråga.

Vilken utrustning behöver jag? (jag vill börja med att klättra inomhus)

Svar: För bouldering räcker det med ett par klätterskor och lite krita i en lämplig påse. För repklätting behöver du också främst en sele, men vi hyr ut både skor och selar på klubben. Skor bör du inte köpa utan att först ha prövat - när man kommit förbi det absoluta nybörjarstadiet så är det ofta viktigt att skorna sitter som ett smäck och storlekarna i klätterskor sklijer sig mycket från vad man har i vanliga skor, samt även skomärkena emellan. Rep står klubben för, så det behöver ni aldrig ta med.

Hur mycket damm finns i klubblokalen och är det farligt är vara där för länge?

Svar: Om vi antar att varje klättrare förbrukar 10g krita per träningstillfälle så innebär detta att med 30 klättrare förbrukas 300g krita per öppningstillfälle. Utslaget på 1500m3 får vi 0,2g/m3. Detta är förvisso något (eller rätt mycket faktistk) över miljökvalitetsnormen för PM10 där 40 µg/m3 gäller, men magnesiumkarbonat i sig är inte farligt. Överdriven konsumtion (om man nu lyckas svälja det) kan dock ha en laxerande effekt. Se IPCS för detaljer. Hur som helst, kontentan är att det finns en del damm men det är inte farligt.

Kan man betala med kort på väggen?

Nej. Cash is king, och snälla, inga femhundralappar! (det blir så jobbigt med växel då - vi har ingen fast kassa på klubben).

Jag är ny medlem i Skånes klätterklubb och betalde in avgiften enl instruktionerna på hemsidan för ett tag sedan men har inte fått något medlemskort än. Är det något som blivit fel eller skall jag bara avvakta lite till?

Svar: Medlemskortet skickar vi inte hem, utan du hämtar ut det på klubben med hjälp av de koder som skickades till din mail efter betalningen. Har du inte fått något mail, så kan du logga in på hemsidan, så står koderna under Min profil/medlemskap.

Var kan man köpa krita/skor/sele etc. i Lund?

Den enda butiken i Lund som har klätterutrustning är Naturkompaniet, Bytaregatan 12. Utbudet är dock begränsat och önskas mer får man åka till Malmö där det finns lite mer att välja på. Se våra sponsorlänkar. Vi har tyvärr ingen försäljning av krita på Väggen i nuläget.

Jag har en fråga som jag inte har fått svar på här? Vad gör jag nu?

Svar: Börja med att kolla under menyvalen till vänster. All väsentlig information finns under Innomhusklättring, Prova på eller Medlemskap.

Är min katt flamsäker?

Svar: Den kan eventuellt vara det, se denna bok.

Öppetider:

Onsdag:  18:00-21:00
Torsdag:  18:00-21:00
Fredag:  18:00-20:30
Lördag:  STÄNGT
Söndag:  10:00-12:00**
18:00-21:00
Måndag:  STÄNGT
Tisdag:  STÄNGT

Dagöppet
Tisdag: 10:00-13:00
Onsdag: 07:00-10:00
Torsdag: 10:00-13:00

* Prova-på klättring
** Familjeklättring
Kalender:

15-12-2017
Yoga for Climbers
05-01-2018
Yoga for Climbers
14-01-2018
Distriktsmästerskap i boulder 2018

Till eventen


Slumpat foto:


Till fotogalleriet

Relaterade websidor:

kjuge.nu
climbing.nu
bleau.info
sverigeforaren.se


Dela sidan:
© 2017 Skånes klätterklubb